Golden Milk

Lilla Lotus recept

Golden milk är en god och hälsosam varm dryck som kommer från Indien. Med färsk gurkmeja och ingefära är den bra för både immunförsvaret och matsmältningen.

Att koka upp färsk gurkmeja gör att den aktiveras och lättare tas upp av kroppen. Gurkmeja är naturligt anti inflammatoriskt och kan bota både ledvärk och till exempel förkylning och boostar immunförsvaret. Den ska inte tas ihop med antibiotika då den är så pass stark att den kan påverka effekten av medicinen.

Jag köper min färska gurkmeja hos Ekorätt i Majorna. Du kryddar din Golden Milk efter smak och tycke, inga exakta mängder är nämnda i receptet.

 

DET SOM BEHÖVS

  • Vatten
  • Mjölk (jag tar nötmjölk eller rismjölk, man kan även blanda 50/50 med komjölk)
  • Färska kryddor: Ingefära efter smak, Färsk gurkmeja bit ca 1.5 cm
  • Kryddor i pulverform: Gurkmeja, Kanel, Kardemumma, Vanilj
  • Honung

 

GÖR SÅ HÄR

1. Mät upp vatten, en halv kopp vatten behövs för en kopp Golden Milk. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt de färska kryddorna. Låt sjuda någon minut på medelvärme.

2. Sänk värmen och lägg i kryddorna i pulverform: Gurkmeja (inte för mycket då det blir starkt, 1/5 tsk brukar räcka till en kopp), Kanel, Kardemumma, Vanilj efter smak. Låt sjuda vidare då du gör steg 3.

3. Mät upp mjölken i din kopp, halva  koppen ska vara mjölk. Tillsätt mjölken i kastrullen. Släng i en stor tesked honung och rör om. Låt allt sjuda lite till på låg värme- bara tills mjölken blir varm.

Häll upp i en kopp eller ett glas, om du inte gillar kryddbitar så silar du ner drycken. Sippa långsamt på den välgörande drycken.

Lilla Lotus receptLilla Lotus recept

Njut av dofterna och kryddornas smak och låt det bli en lugn stund som gör gott.