Yoga inspiration

Jag hämtar inspiration från alla möjliga håll och håller mig inte till någon specifik linje av yoga när det gäller vad jag kan hämta inspiration, insikt och glädje ifrån. Att se fina bilder och läsa texter om yoga tycker jag är ett bra sätt att få inspiration till min yogautövning.

Det är viktigt för mig att få in det jag lärt mig genom yogan i flera områden av mitt liv. När jag äter, dansar, går ute i naturen eller umgås med medmänniskor vill jag göra det med en stabil grund av inre lugn och glädje som jag upptäckt dels med hjälp av yogan.

Lilla Lotus Yoga

Jag vill kunna dela med mig av mig själv till omvärlden och påverka min omgivning positivt. Yogan har hjälpt mig med självförtroende, och förmågan att lugna mig och vara flexibel i olika situationer och händelser. Att vara flexibel handlar inte bara om smidiga muskler i kroppen, nervsystemet är flexibelt när man kan anpassa sig till sin omgivning på ett smidigt sätt.

När nervsystemet är över stimulerat eller stressat är det näst intill omöjligt att ta situationer och omständigheter med nyfikenhet, lugn, och gå in  i handling med rätt energi för situationen. 

Restorative Yoga

Yogan påverkar människan som helhet, inte bara blir du smidigare och starkare av yoga, övningarna lär dig tålamod och självkännedom, hjälper organen som i sin tur rensar kroppen från gifter, påverkar matsmältningen positivt, sänker stress, och kan ge förmågan att ta ett steg tillbaka och se livet ur ett mer expanderat perspektiv.

Det krävs tålamod och mod för att yoga, men när man väl börjat är det ganska omöjligt att sluta, ifall du hittat den yogaform som är helt rätt för dig :)

Jag kan bli inspirerad till min yoga genom att äta bättre, testa nya aktiviteter och resa, till exempel. Yogan kan gå långt utanför yogamattan, och det kommer du märka när du utövar yoga regelbundet! Kika in på inlägget om hur du kan bli inspirerad till att börja yoga här.

Lilla Lotus YogaRestorative Yoga

Lilla Lotus recept

På mitt Instagram konto lägger jag upp bilder för inspiration, jag har ett öppet konto, du inte behöver inte ha ett konto själv för att se bilderna. 

Jag är själv inspirerad att utöva yoga både själv och i klasser med andra. Jag rekommenderar starkt yoga- och träningscentret Nia Movement. Instruktörerna Jenny Wessel och Emma Stålvik är otroligt duktiga och erfarna instruktörer. För mig är Nia Movement en plats som ligger mig varmt om hjärtat, en plats att tryggt utforska min yoga och jag går även på Nia dans där, en frigörande dansform.

Lilla Lotus Yoga

Den yogaform jag fastnat för med hela mitt hjärta är spännande och dynamiska Yoga Somatics. Den lugnare yogaformen Restorative Yoga är inkluderad i Somatics, den vänder jag mig till lika ofta för avslappning och utforskning. De två yogaformerna utövas hopflätade för min del.

Min Yoga lärare Ateeka är en stark inspirationskälla för mig. Hennes bok Love is Under my Skin är underbar och beskriver utövningen av Yoga Somatics, människans relation till naturen och den komplexa människokroppen på ett mycket vackert sätt. Här kommer du till hennes hemsida.

Bli inspirerad! Följ Lilla Lotus Yoga på

Instagram

Facebook

Lilla Lotus Yoga

Vi ses

/Marianne